WFC 23 bo zgodovinski v več pogledih

Dejstvo, da se z WFC 23: Uprising poslavlja ring in bo organizacija z naslednjim dogodkom stopila v novo ero, je že vsem dobro znano. A to ne bo edini ''zadnjič moment'', ki ga bodo gledalci deležni na prihajajočem dogodku. Svojo zadnjo borbo bo namreč imel Luka Čož, borec iz Zasavja,  za katerega bo to peta borba pod okriljem WFC.

Večino svojih borb je Čož sicer imel v okviru WFC Challengers, ki so bili odskočna deska za mlade, še neuveljavljene borce. Challengers serija je pred leti med zvezde izstrelila tudi Vasa Bakočevića, še vedno pa ljubiteljem MMA v lepem spominu ostaja rekordni KO Radosevljevića v Litiji leta 2013, ko je svojega nasprotnika odpravil v desetih sekundah.

Čož, ki je bil celotno svojo kariero znan kot borec z ogromnim srcem, se bo v zadnji borbi kariere pomeril z Vojkom Vučkovičem.

Če bo za Čoža na eni strani to poslovilna borba, bo za Vučkoviča borba na WFC 23 njegova prva profesionalna borba. Borec, ki se je pred leti aktivno ukvarjal z jiu jitsujem, trenutno trenira v klubu MMA Ljubljana pod budnim očesom Bojana Kosednarja.

 

 

Comments

GO BACK