Neja Uranič, prva Slovenka v MMA resničnostnem šovu

Video
Potem, ko so ledino na področju MMA v Sloveniji nedvomno orali fantje, v zadnjih letih beležimo porast deklet, ki se ekspresno prebijajo na sceno. Kar nekaj pogumnih bork se je podalo v ta zahteven šport, ki je mednarodno priznanje dobil tudi z ženskimi kategorijami v UFC. V letu 2019 bo svojo mednarodno zgodbo pričela pisati mlada, komaj 19-letna, Neja Uranič, članica MMA Ljubljana.
 
Neja se že lep čas pripravlja na profesionalno pot pod okriljem izkušenih trenerjev, ki jih vodi legenda slovenske borilne scene, Bojan Kosednar. Želva, kot ga poznajo vsi ljubitelji mešanih borilnih veščin, v svojo varovanko polaga veliko upov, ki jih bo Uraničeva poskušala uresničiti na afriški celini.
 
19-letnica je namreč podpisala ekskluzivno pogodbo o sodelovanju v resničnostnem šovu The Fighter, ki ga bo v pričetku prihodnjega leta organizirala največja afriška MMA organizacija, Extreme Fighting Championship (EFC) iz Južne Afrike. 
 
EFC slovi kot najprestižnejša organizacija na črni celini, ki prehaja v 10. leto obstoja. Z več kot 70 organiziranimi dogodki v zgodovini, se v letu 2019 podajajo v drugo izvedbo resničnostnega šova, kjer bodo iskali novo šampionko ženske peresne kategorije.
 
Uraničeva se po novem letu odpravlja v Južno Afriko, kjer se bo pričelo snemanje, ki bo mladi borki ponudilo skorajda pravljično odskočno desko za nadaljevanje njene športne poti. Poleg športnih ciljev pa tudi nagradni sklad ni zanemarljiv.
 

Video

Comments

GO BACK