Na obrazu nasmeh, v rokah dinamit!

Video

Haris Aksalič, ki je minulo leto debitiral v profesionalnem boksu, v WFC prinaša prav poseben talent. Surova moč, ki jo Ljubljančan hrani v rokah, bo prav gotovo velik izziv za njegovega nasprotnika. Glede na meritve, ki so bile opravljene s pomočjo ''punch-o-meter'' naprave, namreč v rokah shranjuje orožje ob katerem navadnemu smrtniku zaledeni kri v žilah.

Rezultati testov so pokazali, da je njegova polna moč udarca prevedena v kilograme kar 550 kg, ki se sproži s hitrostjo 43 km/h. Neverjetna hitrost udarca za silaka, ki tekmuje v težki kategoriji, a čigar eksplozivnost se lahko meri z precej nižjimi in gibljivejšimi kategorijami borcev.

Toda eksplozivnost ni vse kar odlikuje Aksaliča, katerega športna pot je glede na njegove predispozicije prav gotovo izredno obetajoča, saj je ob moči pokazal tudi izredno hitrost in vzdržljivost, saj je v zgolj minuti sprožil kar 318 udarcev.

Upoštevajoč vse našteto lahko na WFC 23: Uprising z navdušenjem pričakujemo njegovo borbo, kajti moč in hitrost, ki jo poseduje slovenski boksar je redko vidna v ringu. Zagotovite si svoj sedež na spektaklu v Hali Tivoli ter podprite tudi ostale slovenske borce, ki bodo nastopili na dogodku. Karte so na voljo na pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji ter na Eventim.si.  

 

Video

Comments

GO BACK