Muryeva borba za preživetje

Video

Zgodba Mourada ''Murya'' Derbala zagotovo sledi reku ''življenje je borba''. Derbal, čigar korenine izvirajo iz Alžirije, države na afriškem severu, se je že v rani mladosti spopadal s tegobami, ki povprečnemu Slovencu niso poznane. Težko življenje in neizprosne ulice rojstnega Constantina sta že v zgodnem obdobju odraščanja zahtevala svoj davek. Mury se je s strahom spopadel, ga izzval in tudi premagal. S pomočjo borilnih veščin se je izvlekel iz prenekatere nevarne situacije, ob tem pa se je izoblikoval v redoljubno in športu predano osebo.

Po želji za boljšim življenjem ga je pot preko Mediterana pripeljala v Slovenijo na začetku novega tisočletja, kjer si je zgradil novi dom. Borilne veščine so Derbalu tudi v Sloveniji ponudile oporo in bile njegova rešilna bilka. Njegov pristop, delavnost in prizadevnost so prepoznali Slovenci, ki so si želeli vpijati njegovo znanje. Dolga leti vodi svoj klub borilnih veščin Simba, kjer pod njegovim vodstvom trenira vse več ljubiteljev tega športa in tudi profesionalnih borcev. 

Toda njegova nrav mu ni dala miru in po dolgem prepričevanju prijateljev in kolegov iz sveta borilnih veščin se je pred leti pustil prepričati, da se tudi sam vrne v ring med profesionalce. Na WFC 18 smo tako videli vrnitev afriškega leva, ki je po napeti borbi s soglasno sodniško odločitvijo premagal svojega nasprotnika ter vknjižil novo zmago v svoji bogati karieri. Naslednji dogodek je ponudil pravo poslastico, saj se je Derbal pomeril z veliko mlajšim Stankovom in njuna borba pred polno dvorano v Koloseju na WFC 19 je bila uvod v rivalstvo, ki se je ohranilo vse do danes. Na prihajajočem WFC 22 v Hali Tivoli bodo gledalci lahko uživali v novem spopadu, ki bo lahko dal dokončni odgovor kdo od dvojice je resnično boljši borec.

V spodnjem prispevku si lahko ogledat kratek izsek Derbalove zgodbe in njegove življenjske poti, če pa vas mikajo borilne veščine, ali pa bi se želeli le dobro razmigati, potem obiščite njegov Fight Club Simba v Ljubljani.

 

Video

Comments

GO BACK