Levjesrčni bo lovil 5. zmago v WFC

Marko ″Lionheart″ Drmonjič je svoj debitantski nastop na WFC 7 kronal z prepričljivim nastopom in zmago v drugi rundi. Davnega leta 2009, torej skoraj desetletje nazaj, je danes 34-letni Ljubljančan prvič stopil v ring pod okriljem WFC. Naslednji mesec bo to storil zadnjič, a zgolj zato, ker se ring poslavlja in bo na WFC 23: Uprising še zadnjič osrednje prizorišče borb.

Drmonjič na drugi strani še ni rekel zadnje besede v MMA ter bo na WFC 23 zasledoval prekinitev črnega niza porazov, potem, ko je v uvodnih štirih nastopih vedno zapuščal ring z dvignjenimi rokami. Tokrat bo domačemu borcu nasproti stal srbski izzivalec, Nemanja Milošević, ki prihaja iz Beograda.

Šest let mlajši borec, ki trenira v enem najstarejših klubov v Beogradu, Car Dušan Silni, je minulo leto vknjižil novo zmago z prekinitvijo ter svoj rekord povišal na 11 zmag ob samo štirih porazih med profesionalci.

Milošević, ki slovi kot izvrsten finišer, ki je kar 6 od svojih enajstih zmag dosegel z tehnikami davljenja, se po dolgih letih vrača v Slovenijo, kjer je že imel pozitivne izkušnje z domačimi borci. Potem, ko je zaradi poškodb skorajda končal kariero, se sedaj vrača v polni formi.

Dvoboj v srednji kategoriji zagotovo ne bo razočaral, saj imata oba borca visoke cilje. Marko Drmonjič bo branil slovensko čast na WFC 23: Uprising, ki ga bo 17. februarja gostila Hala Tivoli v Ljubljani, kjer bo Marko v lovu na svojo peto zmago.

 

Comments

GO BACK