Borilni spektakel v Ljubljani z močnim slovenskim pridihom

Video

Konec aprila je v dvorani Tivoli na sporedu spektakel mešanih borilnih veščin. Med predvidenimi 22 borci bodo v kletki nastopili tudi trije Slovenci. 23. aprila bo svojo športno pot z zadnjo borbo sklenil 39-letni Marko Drmonjić, ki je svojo borilno zgodbo začel leta 2007, vsaj ko je govora o profesionalnih borbah. Zanj bo letošnji zadnji dogodek WFC že 9. v karieri, sam pa je dejal, da si želi močnega nasprotnika za zaključek svoje poti v kletki pred domačimi navijači. 

Ena zgodba se zaključuje, druga pa šele začenja. Govora je o evropskem amaterskem podprvaku Mihu Frlicu, ki se bo konec aprila sploh prvič preizkusil na profesionalni ravni mešanih borilnih veščin. Frlic je bil lani na prvenstvu stare celine med amaterji v Lignanu v Italiji srebrn, sicer pa gre za enega najbolj perspektivnih mladih borcev pri nas. Ocenil je, da je trenutek za prestop med profesionalce idealen. 

Tretji izmed domačih predstavnikov je Luka Podkrajšek, sicer prvak težke kategorije, ki bo v slovenski prestolnici čez tri mesece nastopil na svojem četrtem borilnem spektaklu WFC. Podkrajšek se sicer v kletko vrača po treh letih, ni pa še prepričan, ali bo branil šampionski pas.

vir: 24ur.com 

 

 

 

 

Video

Comments

GO BACK