Boks z Aksaličem prihaja v WFC

Video

WFC 23, ki ga bo gostila Hala Tivoli 17. februarja, bo edinstven z več zornih kotov. Prihajajoči dogodek v Ljubljani bo zadnji v nizu, ki bo potekal v ringu, kajti že na naslednjem se bodo borci pomeril v povsem novi kletki, ki pomeni popoln prehod v MMA. Slovo ringa posledično pomeni tudi, da se K-1 borbe poslavljajo, da pa ne bo slovo pregrenko, bo tokratno dogajanje ringu še posebej napeto, saj se prvič v zgodovini WFC vanj seli boks.

Slovenski boks je v zadnjih letih dosegel izjemen vzpon, predvsem po zaslugi izvrstnega Dejana Zavca, ki pa počasi že dobiva naslednike. Eden izmed njih je gotovo Haris Aksalič, ki je po prestopu iz amaterjev med profesionalce Sloveniji že zagotovil prvo profesionalno zmago v težki kategoriji. 27-letnik se je z zmago v južnoafriškem Johannesburgu vpisal v zgodovino, četudi se je njegova nova športna pot šele dobro začela.

Ljubljančan, pa je ob prehodu med profesionalce tudi dodobra okrepil trenerski štab v katerem je med drugim tudi nekdanji trener ukrajinskega super šampiona Vladimirja Klička. Priprave pod taktirko tako renomiranega trenerja bodo prav gotovo pripomogle k uresničitvi Aksaličevih želja povezanih z njegovo profesionalno potjo.

Naslednji korak k uresničitvi zastavljenih ciljev bo prav gotovo naskok na drugo zmago med profesionalci, ki jo bo up slovenskega boksa lovil v Hali Tivoli 17. februarja naslednje leto.

 

Video

Comments

GO BACK