Nedoh se prihaja ''stepst'' v Tivoli

Jakob Nedoh, 22-letni Koprčan, ima za seboj šele dve profesionalni borbi, a izredno veliko željo uspeti v tem neizprosnem športu. ''Pred leti sem bil aktivno vpet v rokomet, kjer mi je bilo najljubše ravno ruvanje z nasprotniki. Seveda tam direktni udarci niso dovoljeni, sem pa to potrebo izpolnil kasneje v MMA,'' z nasmehom razlaga Nedoh.

Nekdanji član mlajših reprezentanc v rokometu, se je v zadnjih letih popolnoma posvetil borilnim veščinam. Svoj repertoar nenehno širi in poskušat pokriti čim širši spekter MMA. Modri pas v brazilskem jiu-jitsuju je vsekakor dobra osnova za borbo na tleh, višina in moč pa dve nevarni orožji, ki pretita nasprotnikom.

Tokrat mu bo nasproti stal Italijan, Edoardo Lorenzetti, tudi sam novinec na MMA sceni. Minulega novembra je vknjižil prvo zmago, potem ko je v dobri minuti ''povozil'' nasprotnika. Sicer ima Italijan nekaj več izkušenj v K1 borbah, kar pa domačega borca ne skrbi preveč.

''Nekako vem kaj pričakovati v borbi, sploh glede na njegovo K1 ozadje pričakujem forsiranje borbe v stoje. Moj plan je malenkost drugačen, akcijo bom z rušenji preselil na tla, kjer sem zagotovo močnejši kot on,'' opisuje svoje načrte Nedoh.

 

Comments

GO BACK